Nieuws

Stichting SJM wint waarderingsprijs "De Bronzen Delta"!!

Vrijdag 5 Januari j.l. werden wij tijdens de nieuwjaarsreceptie zeer verrast toen de gemeente voor de eerste maal de waarderingsprijs "de bronzen delta" ging uitreiken. 

In de categorie "organisaties" mochten wij de prachtige prijs in ontvangst nemen. 

 

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: "De waarderingsprijs is een blijk van waardering die aan inwoners, organisaties en ondernemers wordt uitgereikt. Zij hebben zich maatschappelijk op een positieve manier ingezet voor onze gemeente. De prijs bestaat uit een bronzen beeld dat is ontworpen door kunstenares Nancy Maliepaard. Bij het beeldje wordt een oorkonde verstrekt met daarop de motivatie  ".

 

Nomineren:

Alle inwoners van de gemeente Eemsdelta konden een of meer inwoners, een organisatie of een ondernemer nomineren voor de prijs.  Ruim 100 mensen maakten hier gebruik van. Een adviescommissie onder voorzitterschap van Rob Sleurink beoordeelde de nominaties. Deze commissie bestaat uit 7 mensen met verschillende maatschappelijke achtergronden en zijn allen nauw betrokken bij de gemeente Eemsdelta. 

 

Steun je Medemens

De organisatie die in 2023 de meeste bewondering en waardering oogstte bij de adviescommissie van de Waarderingsprijs Eemsdelta, was de Stichting Steun je Medemens.

Waarom?

Omdat deze groep vrijwilligers zich met een enorm enthousiasme en creativiteit heeft ingezet voor  dorpelingen die het financieel lastig hebben. Een groep die jarenlang niet of nauwelijks in beeld kwam, omdat ze bestaat uit mensen die het allemaal net maar soms ook net niet redden met hun inkomsten. Vaak werken ze hard, maar komen ze de laatste jaren steeds moeilijker rond, vanwege sterk gestegen lasten en dure boodschappen. En dan verdienen ze vaak net te veel om in aanmerking te komen voor toeslagen of extra ondersteuning. De vrijwilligers van Steun je Medemens zien hoe moeilijk sommigen het hebben en bieden dan de helpende hand, soms met een gift in natura, soms met een handje extra. Bijvoorbeeld een cadeautje met Sinterklaas, wat extra eten met de kerst, of een leuke dag voor de kinderen. Deze groep vrijwilligers laat zien wat echte betrokkenheid en noaberschap is. Een groot compliment voor deze stichting! 

100 kerstpakketten kunnen dankzij alle hulp toch worden uitgegeven

Dankzij alle donaties die wij mochten ontvangen vanuit bedrijven, particulieren en andere organisaties hebben wij zaterdag 23 december alsnog 100 huishoudens kunnen voorzien van een prachtig kerstpakket!

De hulp en ondersteuning na de brand was overweldigend en hartverwarmend. Wij zijn iedereen zo ontzettend dankbaar en het was heel mooi en fijn om de saamhorigheid van de medemens te voelen. 

Media aandacht na brand in onze unit

Na de brand is de stichting veel in de media geweest, zowel regionaal als landelijk. 

RTV Noord is meerdere malen bij ons geweest.

SBS6 programma Hart van Nederland pakte ons verhaal gelijk op en ook 112Vandaag kwam bij ons langs. 

Aan het einde van de week werden wij verrast door het programma "Even tot Hier" op NPO1.

 

Hier kan je laatstgenoemde uitzending terug bekijken. (de fragmenten starten rond 26 minuten en opnieuw aan het einde van de uitzending)

Even tot hier | NPO Start

Brand bij onze unit

Lieve allemaal,

17-12-2023 omstreeks 15:30 werden wij opgeschrikt door een telefoontje van de brandweer. Helaas met de trieste mededeling dat de unit van de stichting in brand stond. We zijn gelijk naar de unit gegaan, waar de brandweer inmiddels volop aan het blussen was. De brandweer zit gelukkig dichtbij en heeft kunnen voorkomen dat onze unit volledig in de as is gelegd, maar helaas is de unit nu niet meer te gebruiken door de grote schade die aan de rechterzijde is ontstaan. Het gedeelte waar de brand is ontstaan en heeft gewoed is net het gedeelte waar ons magazijn zich bevindt. Hierdoor is al het voedsel en producten die wij hadden ingezameld/aangeschaft voor de 100 kerstpakketten tot onze grote verdriet verloren gegaan door de as en/of bluswater. Daarnaast is de brandgeur overheersend en trekt dit overal in.

Het valt ons emotioneel heel erg zwaar omdat wij nu 100 huishoudens niet kunnen ondersteunen tijdens de aankomende feestdagen. 100 huishoudens waarvan wij weten dat het kerstpakket zo zeer welkom en hard nodig is!

Aangezien het hier om brandstichting gaat wordt het verzekeringstechnisch nog een lang verhaal. In ieder geval niet op tijd voor de feestdagen. We hopen eigenlijk nog steeds onze 100 huishoudens wel te kunnen helpen, maar we kunnen het dit keer niet meer alleen en zijn erg afhankelijk van al jullie hulp. Iedere financiële gift is zeer welkom! Op deze manier hopen wij nog ergens de producten te kunnen kopen om alsnog een mooi en goed gevuld kerstpakket te kunnen overhandigen aan al die gezinnen die het zo hard nodig zijn!

De kerk heeft ons ruimte toegezegd welke wij kunnen gebruiken om de kerstpakketten daar te kunnen maken, mocht dit lukken.

Helpen jullie mee om deze 100 huishoudens alsnog een mooie kerst te geven?Doneren kan via een overboeking naar onze bankrekening NL67ABNA0825783925 t.n.v. stichting steun je medemens of middels onderstaande tikkie. https://tikkie.me/pay/Stichti7178/c1cRBo3dH43oJi6Xe6Esyx

Dit keer hebben wij de hulp nodig van onze medemens

Programma Kruispunt 

 

Afgelopen maand zijn wij gevolgd door het programma Kruispunt. Tijdens het programma kun je zien wie wij precies zijn en wat we doen. In welke vorm ondersteunen wij onze cliënten nou precies? Benieuwd geworden? Via deze link kun je het programma terugzien!

https://npo.nl/start/serie/kruispunt_1/seizoen-33/kruispunt_327/afspelen

 

Collecteweek 2023

De opbrengst van onze jaarlijkse collecteweek was maar liefst €2282,15!

Iedereen die een bijdrage heeft gedaan in de collectebus of via een tikkie/overboeking willen wij ontzettend graag bedankenđź’ś

De opbrengst wordt besteed voor de feestdagen die alweer bijna voor de deur staan. 

 

Uiteraard ook een grote dankjewel naar onze collectelopers🤗 

Landelijke bijeenkomst Armoedefonds

3 juni j.l. zijn wij op bezoek geweest bij het armoedefonds die hun jaarlijkse bijeenkomst organiseerde in het prachtige congrescentrum 1931 te 's-Hertogenbosch.

Tijdens deze dag komen er vele landelijke organisaties samen die zich allemaal inzetten met 1 doel; het bestrijden en/of verzachten van armoede in Nederland. 

Het Armoedefonds heeft een prachtige dag neer gezet met diverse informatieve sessies en inspirerende sprekers, waaronder Eef van Opdorp (o.a. bekend van het tv-programma Uitstel van Executie).

Tijdens de pauze's, welke goed voorzien waren van heerlijk eten, kon er kennis gedeeld worden met andere initiatieven en organisaties. 

Als prachtige afsluiter kregen iedere organisatie die aanwezig was een mooie cheque mee t.w.v. €1000,-. 

 

Paaspakket

Ook dit jaar konden wij al onze cliënten voorzien van een prachtig paaspakket. 

Wij vinden deze feestdag erg belangrijk voor de kinderen in een huishouden. Pasen is een feestdag die in veel gezinnen makkelijker wordt overgeslagen om uitgaven klein te houden. Dit vinden wij als stichting niet mogen en door een pakket samen te stellen waardoor Pasen wel gevierd kan worden hopen wij dat de kinderen (alsnog) mooie herinneringen maken voor later. 

Noodhulp/Voedselpakketten 

De afgelopen maanden konden wij dankzij een bijdrage vanuit het Kansfonds al onze cliënten voorzien van een voedselpakket.

Iedere maand konden de cliënten langskomen om hun voedselpakket te komen samen stellen. In het voedselpakket zaten alle belangrijke basis producten zodat er warme maaltijden op tafel komen, kinderen met ontbijt op naar school kunnen gaan en tevens een cadeaukaart t.w.v. €50,- zodat hiervan de versproducten van kunnen worden aangeschaft. Denk hierbij aan brood, groente, fruit, vlees e.d. 

De cliënten hebben deze maanden van ondersteuning ervaren met een gevoel van verlichting. Wij zijn het Kansfonds erg dankbaar dat wij met hun financiële ondersteuning in totaal 700 pakketten hebben kunnen uitdelen het afgelopen half jaar!

Kansfonds

Afgelopen november mochten wij een hele mooie bijdrage ontvangen vanuit het Kansfonds. Die bijdrage ontvingen wij door de energiecrisis en de aanhoudende prijsstijgingen in o.a. de supermarkten.Het project heeft de naam " Warm de winter door".

Dankzij deze bijdrage hebben wij al onze cliënten mogen voorzien van een fantastisch warmtepakket en hebben wij de kerstpakketten afgelopen december extra goed kunnen vullen. Daarnaast kunnen wij alle cliënten ook nog voorzien van 2 extra voedselpakketten met de belangrijkste basisbehoeften in voedsel. Zelfs versproducten zoals fruit, vlees en groente kunnen worden aangeschaft dankzij de cadeaukaart t.w.v. €25,-

Wij bedanken kansfonds voor deze geweldige bijdrage en wij zijn zo blij dat we hierdoor zoveel huishoudens hebben kunnen ondersteunen in deze moeilijke financiële tijden.

Statiegeldactie

Van 1 januari 2023 t/m 1 april is onze stichting uitgekozen als goed doel voor de statiegeldactie bij Coop Buist in Spijk.

Lever je flessen in dan gaat de opbrengst naar onze stichting.

Oliebollenactie

Op initiatief van Hendrie Tuinstra, is er op 22 december een oliebollen actie georganiseerd bij RWE Eemshaven!

Dit was een vette en zeer geslaagde actie! De actie heeft een bedrag van 1000 euro opgeleverd voor St. Steun je medemens!

Gisteren mochten wij dit mooie bedrag in ontvangst nemen.

Ook hebben we namens het RWE nog 14 kerstpakketten mogen ontvangen!!

Donaties

De afgelopen tijd zijn er veel lieve mensen/stichtingen/fondsen geweest die ons hebben ondersteunt d.m.v. donaties in goederen en geld.

Wij zijn hier zeer dankbaar voor.

Dankzij jullie bijdrage konden wij het afgelopen jaar onze cliënten ondersteunen met diverse pakketten zoals verjaardag pakketten, voedselpakketten, sinterklaas, kerstpakketten en de warmtepakketten.

We zetten ons goede werk ook in 2023 voort.

Kerst/Warmtepakketten

Onze cliënten zijn dit jaar goed verwend met een kerstpakket. Ook konden wij een mooi warmtepakket aanbieden dankzij een mooie donatie.

 

Pakjesavond

Onze cliënten mochten ook dit jaar weer een fijne pakjesavond beleven.

Inzamelen

Op 18 en 19 november mochten wij inzamelen voor onze kerstpakketten bij de Coop in Uithuizermeeden.

Er is weer een mooie opbrengst gedoneerd door alle winkelbezoekers.

Weggeefkast

Per 17 november hebben wij een weggeefkast bij de ingang staan. 

Iedereen die een product kan gebruiken is welkom om dit mee te nemen. 

Kun je iets missen? Dan mag je de kast aanvullen. Let er wel op dat het voedsel nog houdbaar is en de verpakking is gesloten. 

Najaarsmarkt Loppersum

Op woensdag 21 september stonden wij op de najaarsmarkt in Loppersum.

We hadden een rad van fortuin met veel leuke prijzen. Bijna niemand ging zonder prijs naar huis.

We konden die dag ook onze stichting goed promoten.

Collecteweek

In de week van 29 augustus t/m 3 september hadden wij onze collecteweek.

In de dorpen Loppersum, Stedum, Middelstum, Westeremden en Godlinze liepen onze vrijwilligers langs de deuren.

Wij hebben leuke gesprekken gevoerd en ook onze stichting weer volop gepromoot.

De opbrengst is €2178,24. Een super bedrag. Aan alle donateurs, bedankt voor jullie bijdrage!

Donatie

Ook in de vakantie is onze stichting verblijdt met een leuke donatie.

We hebben allerlei cadeau kaarten en kraskaarten gekregen.

Hier kunnen wij weer leuke dingen mee doen.

Bedankt Anonieme donateur.

 

Dagje uit

Als afsluiting van een leuke zomervakantie met de zomerspelen hebben wij een dagje uit georganiseerd.

We zijn een dagje naar Drouwenerzand geweest.

De hele dag hebben we mooi weer gehad. Op het einde begon het goed te regenen en te onweren maar dit mocht de pret niet drukken.

We hebben een hele leuke dag gehad.

Het dagje uit werd mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Het Armoedefonds.

 

Zomervakantie

In de zomervakantie was de stichting even dicht maar dit betekende niet dat we gingen stilzitten.

Wij hebben de zomerspelen georganiseerd.

De kinderen konden 2x per week meedoen met allerlei leuke activiteiten zoals bingo, spelletjes, luchtkussens en waterpret.

Af en toe werd het veel te warm en hebben we het moeten af lassen maar al met al een geslaagde zomervakantie.

Voor de kindjes betekende dit dat ze op school ook leuke verhalen konden vertellen over hun vakantie.

De zomerspelen zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de postcode loterij buurtfonds.

De luchtkussens hebben wij gehuurd via Feestverhuur Groningen.

 

 

Modeltrein

Wij mochten 1 van onze cliënten verblijden met een modeltreinspoor incl toebehoren.

De modeltreinclub Noord Nederland had ons benaderd met de vraag of wij kinderen in ons bestand hebben die van modeltreinen houden.

1 van onze cliënten vond dit erg leuk en daarom heeft de club kosteloos een complete baan, trein en toebehoren incl onderhoud geschonken.

Bedankt hiervoor.

 

MUP

Vanaf heden zijn wij een MUP, Maandverband uitgifte punt.

Iedereen die in armoede leeft en geen maandverband kan betalen, kan tijdens openingsdagen gratis maandverband ophalen bij de stichting.

We begrijpen dat de drempel soms best hoog kan zijn, maar wij verzekeren u dat wij heel discreet zijn. 

Niemand kan zien bij ons wie cliënt is of gewoon bezoeker.

Mocht u het moeilijk vinden dan kunt u ons ook apart even aanspreken dan weten wij genoeg.

We zijn er om ons medemens te helpen!

 

Collectebus van het armoedefonds

Wij mochten online een collectebus aanmaken voor onze stichting.

Elke gedoneerde euro werd verdubbeld door het armoedefonds.

Dit heeft als resultaat een bedrag van €2500 euro.

Hier gaan wij weer leuke dingen van organiseren voor onze cliënten.

Giftsets

In ons stichtinghuis staan allerlei leuke spullen.

Wij kregen de opdracht om een paar leuke pakketjes te maken om weg te geven.

Hiermee is Hanneke aan de slag gegaan. Dit bevalt zo goed en de mensen vinden het leuk, vandaar dat er nu meer giftsetjes staan. 

Ook kan men aangeven hoe groot of klein het pakketje moet worden.

Braderie

Op 12 mei stonden wij op de braderie in Middelstum.

We mochten meehelpen bij de kraam van de Protestantse Kerk Middelstum. De helft van de opbrengst ging naar onze stichting.

Wat was het een leuke dag met allemaal gezellige mensen.

De opbrengst wordt goed besteed.

 

Donatie

Op 7 mei was de uitreiking van het Mamamini goededoelen fonds in Groningen. Ook onze stichting was uitgenodigd en we mochten een mooie cheque in ontvangst nemen van maar liefst €1000,-

 

Nieuwe hoody's

Wauw!!! We mochten deze prachtige hoody's in ontvangst nemen. Deze zijn ons geschonken door Brotherhood Kesetiaan utara in samenwerking met Egocresign en Esmee van EB stickers.

Ze zitten heerlijk en zijn lekker warm.

Nu kunnen we ook op deze manier onze mooie stichting laten zien.

Koningsmarkt

Op 27 april stonden wij op de koningsmarkt in Loppersum.

Dit doen wij elk jaar met rommelmarktspullen die wij krijgen.

Ook dit jaar hadden we weer een mooie opbrengst voor onze stichting.

 

Fooienpot

Op onze balie hebben wij een fooienpot staan.

Zo gauw er voldoende geld in zit gaan er leuke dingen mee doen voor de cliënten.

Laatst was er een cliënt die al heel lang geen nieuwe schoenen had gekregen en echt aan nieuwe toe was.

Helaas hebben wij geen grote maten schoenen bij de stichting. We zijn afhankelijk van wat er binnenkomt.

Deze cliënt heeft daarom uit het fooienpotje nieuwe schoenen van de stichting kunnen krijgen. 

 

Wij zijn daarom heel blij met alle fooi die er gegeven wordt.

Paasspeurtocht

Op 18 April hebben we een leuke paasspeurtocht uitgezet voor alle kinderen in het dorp.

Het was een zonnige dag en iedereen had er plezier in.

Sommige vragen waren iets moeilijker, maar iedereen had de juiste oplossing. Voor ieder kind lag er iets lekkers klaar.

Ook waren er gekleurde eieren verstopt. Degene die er 1 hadden gevonden kregen een leuke prijs.

Paaspakket

Ook dit jaar met Pasen hebben wij onze cliënten een goed gevulde paaspakket kunnen geven.

We hebben hier leuke reacties op gekregen. 

Donatie

We mochten van de diaconiekerk Delfzijl allemaal rommelmarktspullen ophalen.

Hier waren we heel blij mee.

We hebben een en ander in het stichtinghuis gezet en ook veel meegenomen naar de koningsmarkt.

Nieuwe flyers

Nieuw pand, dus nieuwe flyers mogen ook niet ontbreken.

Nieuw logo

Wat zijn we trots op onze nieuwe logo.

Gemaakt door Isa van Dijck

Opening

Op zaterdag 5 Maart hadden wij de opening van de nieuwe unit. 

Na een verbouwing van een aantal maanden mochten wij op 5 Maart weer onze deuren openen voor iedereen.

We hebben vele leuke reacties en kado's mogen ontvangen waarvoor dank!

De binnenkant is heel mooi geworden maar de buitenkant moet nog opgeknapt worden.

Kunt u hierin iets voor ons betekenen, dan mag u contact met ons opnemen.

 

Verbouwing

Hierbij een aantal foto's van onze verbouwing.

2022

Op dit moment is de stichting nog gesloten ivm de verbouwing. 

Wij gaan alles mooi afwerken en inrichten. Dit neemt wat tijd in beslag.

Zodra we weer open gaan melden wij dit via de website en social media!

Donaties

Na de uitgifte van onze kerstpakketten hebben wij een welverdiende vakantie genomen.

Tijdens de vakantie mochten wij wel van Het Dollard College 14 mooie kerstpakketten ontvangen. Deze hebben wij vergeven aan mensen die ook een steuntje in de rug konden gebruiken.

 

Het nieuwe jaar begon goed voor ons want wij kregen een mooie donatie van de Diaconie pr. gemeente Middelstum.

Kerstpakketten

Op 18 december hebben wij onze kerstpakketten weer uitgedeeld.

Onze cliënten waren blij verrast toen ze hun pakket in ontvangst mochten nemen.

Wij hebben veel plezier beleefd aan het samenstellen van de pakketten.

Donatie

Wij hebben een mooie donatie mogen ontvangen van Mamamini goede doelen kringloop.

Vernieling

Helaas hebben wij te maken gehad bij de unit met vernieling/vandalisme.

Zeker in deze tijd is dit niet leuk. Wij zijn druk met de verbouwing van de unit en dit brengt extra kosten met zich mee.

Daarom is er ook aangifte gedaan en besloten om camera's te plaatsen zodat degene ook gefilmd wordt mocht dit weer gebeuren. De kosten zullen dan worden verhaald op degene!

Laatste dag!

Op 4 december was de laatste dag dat de stichting open was op de oude locatie.

Wij hadden zo de tijd om de spullen in te pakken en ons voor te bereiden op de kerstpakketten en verhuizing.

Sinterklaas

Eind november konden de papa's en/of mama's die cliënt zijn bij de stichting kadootjes komen uitzoeken voor hun kinderen.

In pakjeskamer 63 waren de kadootjes mooi uitgestald.

De ouders kregen voor een bepaald bedrag kadootjes mee evenals inpakpapier, strooigoed en jutezakken.

Zo konden zij een leuke pakjesavond vieren.

Sint maarten

Op 11 november hielden wij de deuren wat langer open om de kindjes voor sint maarten te verwelkomen.

Er is mooi voor ons gezongen en de kindjes gingen met lekkere snoepgoed weer door naar de volgende bel.

Donatie

Dankzij een mooie anonieme donatie konden wij voor in de unit leuke spellen aanschaffen.

Nu kun je tijdens openingsdagen gezellig langskomen en rustig rondkijken, kopje koffie of thee drinken en een spelletje doen of een boek lezen.

 

Subsidie

Goed nieuws!

Wij mochten van het Kansfonds maar liefst een subsidie ontvangen van €10.000,- voor de verbouwing van de unit. Hiervan kunnen wij de unit opknappen waar nodig en inrichten.

Contract tekenen

Op 28 september mochten wij het contract tekenen voor de nieuwe unit.

De komende 4 jaar mogen wij gebruik maken van de unit op de parkeerplaats achter Waardevol leven gemeente op badweg 20 te Loppersum.

Donatie

Op 25 september mochten wij weer een mooie donatie ophalen uit Groningen.

Wij danken Peet's leuke dingen wederom.

 

Jaarmarkt

Op 15 september stonden wij onze stichting te promoten tijdens de jaarmarkt in Loppersum.

Wij verkochten lootjes waar het publiek leuke prijzen mee konden winnen.

We hadden een mooie opbrengst.

Ook is onze vrijwilliger Anita op RTV Noord te horen geweest. Zij vertelde over wat we allemaal doen en waarvoor wij op de markt stonden. Nl het financieren van de verbouwing van onze unit.

Het was een geslaagde dag!

 

Collecteweek

Van 29 augustus t/m 4 september hadden wij onze collecteweek.

De opbrengst was maar liefst €1905,91. Iedereen die ons op wat voor manier dan ook heeft ondersteund met de collecteweek willen wij hartelijk danken!

Garagesale

Op zaterdag 4 september hadden wij een garagesale.

We hadden een mooie opbrengst.

Planten

Dankzij een mooie donatie van Tuincentrum Freek v/d wal in Siddeburen hebben wij onze cliënten mogen voorzien van tuinplanten.

Hierop hebben wij veel mooie reacties mogen ontvangen.

Opruiming

Wij hebben onze zomerkleding opgeruimd want er moest ruimte gemaakt worden voor de winterkleding.

Voor de zomerkleding hebben wij een mooi doel gevonden.

De kleding is opgehaald door 2 vaste bezoekers van onze stichting. Zij hebben dit verscheept naar Afrika. Zo kunnen wij nog meer mensen helpen en wordt de kleding niet weggegooid.

Braderie

Zaterdag 14 augustus stonden wij op de braderie in Farmsum.

Het was een geslaagde dag met een mooie opbrengst voor onze stichting.

Donatie

Wij mochten in augustus een mooie donatie ophalen bij Peets leuke dingen in Groningen.

Uiteraard zijn wij hier heel blij mee.

 

Nieuwe locatie!!

Jaahhhh...Groot nieuws! Wij hebben een nieuwe locatie gevonden voor de stichting!

Wat zijn wij blij zeg! 

Waardevol Leven stelt hun grote unit voor ons beschikbaar. 

Als wij het onderhoud verzorgen en de reparaties uitvoeren dan hoeven wij enkel het G.W.L. te betalen en geen huur!!

 

De Unit staat achter op de parkeerplaats van Waardevol Leven. 

Een mooie plek met genoeg parkeerplek en ruimte voor de deur.

Echter moet er een hoop gebeuren. Zo is het dak helemaal lek en moet deze compleet vernieuwd worden.

Schuiring Dakbedekking (www.schuiringdakbedding.nl) gaat deze kosteloos voor ons vervangen!! Wauw wat een gebaar!!

 

Door de lekkage is de unit echter vol vocht komen te zitten. 

Het plafond moet ook volledig worden vervangen. De isolatie platen van piepschuim hebben het vocht opgezogen waardoor er nieuwe isolatie moet komen, nieuwe balken en nieuwe plafondplaten. 

Ook de vloer zit inmiddels vol schimmel, net zoals de gordijnen. Het is zelfs zo erg dat de paddenstoelen binnen groeien.

 

Maar wij zien eigenlijk alleen maar mogelijkheden. De ruimtes binnen in de unit zijn heel ruim. We willen met OSB platen ruimtes creëren voor de functionaliteit en knusheid. Een kantoor, Kantine, maar ook een leuke zithoek waar iedereen gezellig een kopje koffie of thee kan nuttigen met evt. een goed boek erbij! 

 

Wij zien het dus helemaal voor ons. Wel willen we het gelijk goed doen. De gezondheid van onze vrijwilligers en bezoekers staat voorop. Daarom moet alles direct worden aangepakt. Dit neemt natuurlijk een groot kostenplaatje met zich mee, wat wij helaas niet hebben.

We zullen subsidies moeten gaan aanvragen, maar wij hopen ook dat we zelf meer ondernemers kunnen vinden die kosteloos voor ons materialen heeft. Of bedrijven die een mooie donatie willen doen. Zelf zullen wij onze mouwen opstropen en keihard aan de slag gaan. Dat doen we met alle liefde en plezier, want wij weten tenslotte waar wij het voor gaan doen. 

 

Lijkt het je wat om je medemens te helpen? Steun ons dan.

Als stichting hebben wij een ANBI status. Je kunt dus de donatie volgend jaar opgeven bij de belastingdienst om zo een deel terug te krijgen. Dit geldt zowel voor particulieren als ondernemers. 

We kunnen bij een mooi bedrag een goede tegenprestatie leveren, namelijk; Je reclamebord mag bij ons aan de voorkant van de unit worden bevestigd. Alleen op zondag komen er al zo'n ca 500 mensen naar de kerk en dan staat de parkeerplaats vol. Wie weet wat er voor je bedrijf dan nog uit gaat komen :) 

 

Wij hopen ca 20.000 Euro aan donaties/subsidies te mogen ontvangen. Hiervan kunnen wij alles gelijk doen. 

Wil jij ons helpen? Stuur ons dan een @mail naar steunjm@outlook.com

 

Hierbij de foto's van het geen wij moeten aanpakken. Zoals je kunt zien is het echt hardt nodig!

 

 

 

Collectanten Gezocht en nieuw onderkomen voor de stichting!!

Voor onze jaarlijkse collecteweek zijn wij op zoek naar collectanten in de volgende dorpen:- Loppersum- Westeremden- Middelstum- Stedum- Zeerijp

Lijkt het jou leuk om een paar straten voor onze stichting te lopen dan horen wij dit graag. Je mag ons dan een privé bericht sturen

Onze collecteweek is dit jaar van 30 Augustus t/m 4 September.

 

Ook zijn wij dringend opzoek naar een nieuw onderkomen voor onze stichting.

De woningen aan de Badweg hebben wij t/m November tot onze beschikking. Hierna staan wij als stichting op straat.

Zover mag het echt niet komen, want dit zou betekenen dat wij onze cliënten niet meer volledig kunnen ondersteunen.

Heb jij de gouden tip voor ons?

Stichting Steun Je Medemens is gesloten of heeft aangepaste openingstijden tijdens de zomervakantie Noord

Vanaf 10 Juli hebben wij 4 weken vakantie en zijn dan gesloten tot en met 8 Augustus!

Vanaf 9 Augustus tot en met 15 Augustus hanteren wij andere openingstijden/dagen ivm Zomervakantie. Dit zal per dag/week worden aangegeven op onze facebookpagina.

Gratis verzorgingsproducten en schoonmaakartikelen voor onze cliënten t.w.v. 30 euro

Met de mooie donatie van Lopec en een stukje eigen budget hebben wij allemaal verzorgingsproducten en schoonmaakartikelen aangeschaft. 

Hierdoor konden onze cliënten in de maand Mei producten komen uitzoeken met een totale waarde van 30 euro. 

Denk aan wasmiddel, toiletpapier, scheermesjes, zonnebrandcrème, Shampoo e.d. 

 

Bovenstaande producten zijn echt een aanslag op de cliënten hun weekbudget. 

Toen wij de cheque van Lopec ontvingen wisten wij dan ook gelijk een goede bestemming. 

De cliënten waren echt heel blij met dit extra pakket. 

LOPEC schenkt 1750 euro Stichting Steun Je Medemens 

Op 16 april heeft de voorzitter van de Lopster Energiecoöperatie, Tjitse Mollema, aan bestuurslid Hanneke Huizenga van Stichting Steun je Medemens een cheque uitgereikt van maar liefst 1750 euro. Het bedrag komt uit de uitkering die LOPEC jaarlijks ontvangt van energiebedrijf Energie VanOns voor de mensen in het dorp en omgeving die energie van EVO afnemen.

De leden van LOPEC kozen tijdens hun jaarvergadering op 1 april in meerderheid voor Steun je Medemens omdat deze stichting met de opbrengsten van een kringloopwinkel bewoners in Loppersum en wijde omgeving ondersteunt die het financieel zwaar hebben. Dit doel past prima bij de lokale activiteiten van LOPEC: opbrengsten lokaal en sociaal inzetten, óók voor de inwoners die het niet zo breed hebben. Steun je Medemens is een steun in de rug voor mensen die net niet in aanmerking komen voor voorzieningen als de voedselbank of toeslagen. Deze mensen vallen juist ook in coronatijd tussen wal en schip.

Hanneke en vrijwilliger Miranda Dusseljee (foto) zijn dolblij met de bijdrage. Ze zijn van plan om dit geld direct te besteden aan hun groep cliënten (dat zijn inmiddels ruim tachtig huishoudens). Huizenga vertelt dat het initiatief in 2017 is begonnen en dat ze in 2018 ‘officieel’ van start zijn gegaan met de stichting. Letterlijk zijn ze begonnen met niks. ‘Door de opbrengst van een Koningsdag konden we de notariskosten betalen’, vertelt Hanneke. Woningstichting Wierden en Borgen heeft Steun je Medemens tijdelijk twee woningen in Loppersum ter beschikking gesteld, waarvan één een winkel is (Badweg 63). Voor alle duidelijkheid: die kringloopwinkel is er voor iedereen. In de mooi ingerichte kamers zijn boeken, kleding, speelgoed, spelletjes en woondecoratie te vinden. Wat de spulletjes opbrengen, gaat linea recta naar de pakketten voor de cliënten. Hanneke: ‘Dat zijn verjaardagspakketten voor kinderen van onder de 14 jaar, Sinterklaas- en kerstpakketten en met Pasen dit jaar ook coronapakketten, omdat veel mensen nu extra onder corona te lijden hebben.’ De artikelen in de pakketten krijgt de stichting van bedrijven en winkels. De Coöp in Uithuizermeeden bijvoorbeeld draagt veel bij.

De woningen aan de Badweg mag de stichting tot oktober gebruiken. Maar intussen moet ze (weer) een ander onderkomen zien te vinden. Dus… de stichting hoopt van harte dat er iemand is die een ruimte weet of die er zelf een ter beschikking wil stellen, in of direct rond Loppersum. LOPEC ondersteunt dat natuurlijk van harte en doet hierbij een dringende oproep.

Paaspakketten 2021

Ook dit jaar hebben wij onze cliënten kunnen voorzien van een prachtig paaspakket.

Door de verkoop vanuit ingebrachte spullen hebben wij deze pakketten kunnen samenstellen. 

 

Wij hopen dat jullie allemaal een heel fijn paasweekend hebben gehad!

Happy Stones

 

6 Maart J.L. hebben we in Loppersum 150 Happy Stones verstopt. Aangezien de lockdown maar voort bleef duren en vele dingen werden afgelast besloten wij voor de omgeving een uitje in de buitenlucht te organiseren. 

 

Voor ieder gevonden steen was een prijsje te winnen. Ook waren er 2 gouden stenen verstopt en hieraan zat een Bol.com kaart twv 25 euro als prijs. 

Het was een groot succes door de leuke opkomst! (zie foto) 

Bingo!

27 Februari J.L. hebben wij voor onze cliënten en non-cliënten een online bingo georganiseerd.

Cliënten konden gratis deelnemen en er waren hele mooie prijzen te winnen. 

Het was een gezellige en geslaagde avond. Zeker voor herhaling vatbaar!

Stichting Armoedefonds doneert mondkapjes!

In Januari mochten wij maar liefst 3000 mondkapjes ontvangen van Stichting Armoedefonds.

Deze hebben wij uitgedeeld aan onze cliënten. 

Kerstpakketten 2020

De uitgifte van onze kerstpakketten zit er voor dit jaar weer op. Wij zijn ontzettend blij dat, ondanks Covid-19, de uitgifte gewoon plaats heeft kunnen vinden.

In totaal hebben wij dit jaar maar liefst 78 pakketten kunnen uitdelen aan onze cliënten. Wij hopen dat jullie veel verlichting van het pakket ondervinden, maar bovenal er lekker van kunnen genieten.

Wij wensen jullie ook allemaal hele fijne en gezellige feestdagen toe

Ten slot willen wij dit bericht wijden aan al onze donateurs en hulptroepen. Zonder jullie was het dit jaar niet gelukt.

*Kruidvat Uithuizen* Coop Verstraete Uithuizermeeden * Coop Verstraete Baflo * AH Appingedam * mts jj Bos & jj.Bos * BAKA * Gem. Loppersum * SNS Fonds Middelstum * Stichting De GFVN * Diaconie ger. kerk Loppersum * Opbrengst pietenactie Eemsmond * Opbrengst van de sinterklaas gedichten

Alle anonieme donaties en iedereen die donaties heeft gebracht aan de deur. Alle donaties in onze collectebus tijdens het inzamelen of in het stichtinghuis.

ONZE MANNEN!!Voor alle oppas uren zodat wij hard aan de slag konden, maar ook voor al jullie geduld en sjouwwerk

En natuurlijk bedanken wij al onze vrijwilligers die zich met 100% weer hebben ingezet. Monique bedankt voor de hulp tijdens het inzamelweekend in Uithuizermeeden.

Namens het bestuur van Stichting Steun Je Medemens wensen wij jullie allemaal hele fijne feestdagen toe.

Hanneke Anita Seraja

 

Baka sponsort kerstdozen!

Ook dit jaar mochten wij van onze trouwe sponsor Baka weer kerstdozen ontvangen. 

Dankzij deze prachtige donatie kunnen wij ook dit jaar de kerstpakketten weer feestelijk verpakken. Baka bedankt!

 

Sinterklaas 2020

Dankzij mooie subsidies en donaties hebben wij ook dit jaar onze cliënten weer kunnen voorzien van sinterklaascadeaus.

Ondanks Corona hebben wij gelukkig onze uitgifte wel kunnen voortzetten. Afgelopen weken hebben cliënten volop cadeautjes kunnen uitzoeken. Per kind konden de mama's en/of papa's voor 50 punten komen uitzoeken in een apart ingericht kamertje, een eigen cadeauwinkeltje.

Naast cadeautjes kregen ze natuurlijk een jutezak, pepernoten, inpakpapier en een sinterklaasletter mee.

Wij hopen dat jullie allemaal een fijne pakjesavond mogen beleven

Team Stichting Steun Je Medemens

Met name dank aan:

Jumbo Maripaan

Armoedefonds

SNS fonds

Kruidvat Uithuizen

Kruidvat Bedum

Kruidvat Appingedam

Zonder jullie bijdrages en inzamelingsactie was dit nooit zo'n groot succes geweest

Gluurpieten actie

Yency verkocht afgelopen November gluurpietjes.

Van iedere verkochte gluurpiet ging er 1 euro naar onze stichting.

De actie was een groot succes en zo mochten wij maar liefst een cheque t.w.v. 376 euro in ontvangst nemen. 

Inzameling Coop Verstraete Uithuizermeeden

Wauw wat een mooie opbrengst van 2 dagen inzamelen bij Coop Uithuizermeeden.

Maar liefst 12 bananendozen vol producten en voor €350,- aan tegoedbonnen hebben jullie gedoneerd. Ook zat er nog ruim €100,- in de collectebussen!
Donateurs bedankt voor jullie donatie(s)
Coop Uithuizermeeden bedankt dat we ook dit jaar weer bij jullie mochten inzamelen.

Collecteweek 2020

Collecteweek 2020

Een collecteweek waarvan wij dachten hem niet meer te kunnen gaan lopen i.v.m. Covid-19. Gelukkig kon het doorgang vinden.

De opbrengst bedraagt in totaal maar liefst €1683,37. Hier zitten ook alle tikkies en overboekingen bij die deze week zijn binnen gekomen.

Sommige delen in Stedum en Middelstum hebben we niet kunnen lopen door ziekte en onderbezetting.

Donateurs en vrijwilligers, heel erg bedankt voor deze opbrengst! Wij gaan dit gebruiken voor de kerstpakketten aangezien de inzamelingen in winkels dit jaar geen doorgang kunnen vinden. Nu merken we eigenlijk pas hoeveel geld in de vorm van producten wij normaal gesproken inzamelen in de winkels medio November. Dit bedrag help ons een heel eind op weg! Nogmaals dank!

Team St. Steun Je Medemens

Heb je onze collectant gemist en wil je graag een donatie doen? U mag altijd een overboeking doen op ons rekeningnummer NL67ABNA0825782925 t.n.v. Stichting Steun Je Medemens Onze stichting heeft een ANBI status. Donaties kunnen dus worden opgegeven bij de belastingdienst.

Nieuw onderkomen Stichting Steun Je Medemens

Op 19 Oktober 2020 openden wij de deuren van ons nieuwe onderkomen. 

Van Stichting Wierden en Borgen morgen wij voor 1 jaar lang dit nieuwe onderkomen gebruiken voor onze stichting. 

 

We hebben heel hardt gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen voor de opening en dat is mooi gelukt! Zie foto's. 

Donaties

 

Wij hebben de afgelopen periode weer een aantal mooie donaties mogen ontvangen.

Natuurlijk zijn wij de donateurs heel dankbaar.

Een kleine overzicht van de donateurs;

* Lopec 

* Tros, de grootste familie van nederland

* Haella stichting

* Dreamleaders bv

* Melitta

* Gem. Loppersum

* SNS Fonds Middelstum

* SNS Fonds Eemsmond

* Diakonie gereformeerde kerken Loppersum

* BAKA (kerstdozen)

* Stichting Armoede Fonds

 

 

Garagesale

 

Op 19 september hadden wij een garagesale door het hele dorp.

Onze stichting heeft een mooi bedrag bij elkaar gekregen nl 567,75 euro.

 

Nieuwe locatie

 

Op 17 september mochten wij tekenen voor onze nieuwe locatie.

Wij mogen maar liefst 2 woningen gebruiken van woningstichting Wierden en Borgen, Hiervoor zijn wij heel dankbaar.

Het adres van de nieuwe locatie is Badweg 61. Nr 63 gebruiken wij als opslag voor al onze spullen. Op 19 oktober zullen wij hier onze deuren openen.

Zuidlaardermarkt

 

Op 16 augustus stonden wij voor de stichting op de zuidlaardermarkt. 

De opbrengst was 929,10 euro. Dit kunnen we gebruiken voor de pakketten.

Donatie Mamamini goede doelen fonds

 

Wij mochten ondanks de corona op 14 augustus een cheque van mamamini goede doelenfonds twv 200 euro in ontvangst nemen.

Hiervan kunnen wij weer mooie spullen aanschaffen voor onze cliënten.

Opening locatie

 

Op 4 juni 2020 openden wij onze deuren voor Cliënten en belangstellende. Wij hebben dit opgezet omdat door corona het voor de mensen nog moeilijker is om rond te komen.

Op deze locatie kunnen cliënten gratis spullen uitzoeken.

Ook niet cliënten zijn welkom om spulletjes te kopen tegen een klein bedrag. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de pakketten.

 

Oproep vanuit de stichting

 

Hallo Allemaal!
Onze stichting wil graag uitbreiden in het ondersteunen van hulp aan onze cliënten.
Wij willen hun maandelijks kunnen voorzien van kleding/speelgoed en evt. voedselpakketten.
Hiervoor hebben wij jullie hulp nodig!!
Heeft u nog nieuwe en/of 2e hands goederen zoals;
- (kinder) Kleding
- Speelgoed
- Decoratie artikelen/Huishoudelijke artikelen
- Dekbedovertrekken
- Leesboeken/kinderboeken
- Houdbaar eten/driken
- Babyartikelen
- Huisdierbenodigdheden
Belangrijk is wel dat de producten schoon, heel en bruikbaar zijn!
Geen grote artikelen ivm ruimte zoals kasten, bedden etc.
Wij hopen de komende maand genoeg in te zamelen, zodat wij vanaf Juni ons stichtinghuis OPEN kunnen stellen voor onze cliënten, maar ook voor de overige medemens.
De opzet die wij voor ogen zien; cliënten van de stichting mogen 1x per maand gratis kleding en speelgoed komen uitzoeken.
Niet cliënten zijn ook van harte welkom alleen vragen wij dan een kleine bijdrage voor de producten. Deze opbrengst komt in zijn geheel voor de stichting. Hiervan hopen wij de sinterklaascadeaus voor 2020 te kunnen aanschaffen.
Inbrengen kan aan de Pomonaweg 45 te Loppersum
Wij hanteren ten alle tijden de RIVM regels omtrent Corona!!
Delen jullie dit bericht voor ons?
Alvast bedankt

Uitgifte paas/coronapakketten

Op 11 april mochten wij als verrassing een paas/coronapakket brengen naar onze cliënten. Door een anonieme donatie hebben wij dit groots kunnen doen. Wij zijn de donateur heel erg dankbaar!

 

Uitgifte kerstpakketten

Op 21 december was de uitgifte van de kerstpakketten.

Cliënten mochten hun eigen pakket samen stellen. Dit om voedselverspilling tegen te gaan. De dozen waren goed gevuld en daarom dus best zwaar. Het was een geslaagde dag waar zelfs de krant bij aanwezig was. 

Uitgifte sinterklaas

Op 27 november hadden wij de uitgifte van de sinterklaaskado's. 

De ouders mochten zelf langs komen om de kado's voor hun kinderen uit te zoeken. Vervolgens werd alles doorgegeven aan sinterklaas en heeft de goedheiligman de kado's gegeven aan de kinderen. Uit reacties vernomen dat de sinterklaasfeest bij alle gezinnen goed is gevierd.

 

Inzameling Plus Jeroen Juch Bedum

Op 29 en 30 november mochten wij inzamelen bij Plus Jeroen Juch in Bedum.

Het waren 2 zeer geslaagde en leuke dagen. We hebben veel producten mogen inzamelen. Alle donateurs heel erg bedankt!

 

 

Inzameling Coop Verstraete Uithuizermeeden

Op 8 en 9 november mochten wij inzamelen bij Coop Verstraete in Uithuizermeeden.

We hebben deze 2 dagen een mooie opbrengst qua producten gekregen. Bedankt donateurs!

 

Collecteweek

Van 14 t/m 19 oktober hadden wij onze jaarlijkse collecteweek. In deze week hebben wij maar liefst €1000,08 mogen ophalen.

Alle dank aan de donateurs en natuurlijk de vrijwilligers. 

 

Kinderbingo

Op 16 oktober organiseerden wij een kinderbingo, ook in Wiemersheerd te Loppersum. De zaal zat helemaal vol met kinderen en hun ouders/opa's en oma's. Iedereen mocht meedoen maar de prijzen waren alleen voor de kinderen. We hebben veel blijde gezichten gezien.

Bingo

Op 12 oktober organiseerden wij een druk bezochte bingo in Wiemersheerd te Loppersum. Dit om onze stichting meer naamsbekendheid te geven en natuurlijk voor een gezellige avond. De mensen waren enthousiast dus wellicht in de toekomst meer.

 

Kinderkledingbeurs

Op 11 oktober stonden wij op de kinderkledingbeurs in Bedum. Daar hebben wij een loten mogen verkopen voor onze stichting. We hadden leuke prijzen en ook het spel in de vorm van 21en werd goed ontvangen. 

Statiegeldactie Coop Verstraete te Uithuizermeeden

Van 1 April t/m 31 Juli waren wij het goede doel bij de statiegeldactie van Coop Verstraete te Uithuizermeeden. 

De opbrengst was maar liefst €432,40!! 

Coop Verstraete Bedankt!

 

 

Koningsdag Loppersum 2019

Wij hebben als stichting een enveloppenloterij georganiseerd in Loppersum tijdens Koningsdag 2019.

Van vele winkeliers en bedrijven in Loppersum e.o. hebben wij leuke prijzen mogen ontvangen. Ook de Blokker te Uithuizen heeft ons grote hoofdprijzen gegeven. 

Mensen konden voor €1,- een lootje kopen en 15 stuks voor €10,-. Ruim 300 prijzen waren er te winnen dus er was een grote win kans. 

De opbrengst was ruim €1200,- en daarmee was het een zeer geslaagde dag!

 

 

Statiegeld actie Coop Ten Boer

Van 1 Januari t/m 30 Maart 2019 waren wij bij Coop Ten Boer het goede doel voor de statiegeldactie. 

Er is maar liefst €297,60 gedoneerd!

Uitgifte kerstpakketten 2018

Woensdag 19 December hebben wij 50 huishoudens kunnen verblijden met een mooi kerstpakket. 

Dit jaar hadden we als stichting ervoor gekozen om de mensen zelf hun pakket samen te stellen. 

De opslagschuur hebben we leuk aangekleed en we zorgden voor warme chocolademelk en warme broodjes knakworst tijdens het wachten. 

RTV Noord kwam nog langs voor een stukje live op de radio, wat een gezelligheid!

 

Afhankelijk van de grote van de huishoudens werden de pakketten samengesteld. 

Zo mocht een 2 persoonshuishouden 25-30 producten uitzoeken en een 6 persoons huishouden 55-60. 

Dankzij alle donaties die wij verzameld hadden bij de Plus Bedum & AH Loppersum + enkele donaties van bedrijven, hebben wij al deze gezinnen een hele mooie kerst kunnen geven. 

De reacties van de mensen waren hartverwarmend en stuk voor stuk zeer positief. Vooral dat ze de pakketten zelf konden samen stellen en dat het echt goed bruikbare producten waren werd toch wel veel genoemd. 

Ten slotte willen wij BAKA nogmaals zeer bedanken voor de mooie kerstdozen. Dit maakte de pakketten extra mooi. 

 

 

Pakjes dag 5 December 2018

Woensdag 5 December gingen de pieten op pad om maar liefst 40 kindjes te verblijden met zakken vol pakjes!

Dit is o.a. waar Stichting SJM zich het hele jaar voor inzet om dit te kunnen realiseren. Het was weer een geslaagde dag!


Inzamelen Supermarkten

Inzamelen Plus Jeroen Juch te Bedum

23 & 24 November mochten wij 2 gezellige dagen inzamelen bij de Plus in Bedum.

Maar liefst 850 producten werden er gedoneerd. Deze verstrekken wij in de 50 kerstpakketten eind December.

Bedum heel erg bedankt voor deze donaties!

 

Inzamelen AH Scheffers te Loppersum

 

1 December mochten wij de hele dag houdbare producten inzamelen bij de AH te Loppersum.

Ook hier werd gul gedoneerd, want in slechts 1 dag tijd mochten wij maar liefst 550 producten inzamelen. 

 

 


Collecteweek 15 t/m 21 Oktober

15 t/m 21 Oktober 2018 mochten wij collecte lopen in de dorpen Loppersum, Zeerijp en Wirdum. Ivm bezetting is Stedum ons helaas niet gelukt. Toch hebben wij een hele mooie opbrengst mogen ophalen in de 3 voorgenoemde dorpen. 

€921,11 is er maar liefst gedoneerd. Hiervoor ontzettend veel dank aan alle donateurs. 

Vele mensen kennen ons nog niet omdat we een jonge stichting zijn, maar er is heel erg positief op ons gereageerd en dat hebben we dus gezien in het eindbedrag van de donatie.

Ook hebben wij naast dit geldbedrag nog nieuw speelgoed gedoneerd gekregen en houdbare voedselproducten. 

Corinne, Maaike, Seraja, Jantien, Anita, Esther, Nynke, Danielle, Gea, Greetje en Hanneke heel erg bedankt voor jullie inzet in deze week! De totale opbrengst gaat natuurlijk ten goede aan onze stichting.

Wij zullen jullie via onze website op de hoogte houden van wat wij met dit geldbedrag hebben gedaan.